Türk-Alman ilişkileri, tarihsel bir geçmişe sahiptir. Yakın ikili ilişkiler, Osmanlı İmparatorluğu ve Kayzerlik dönemine değin uzanır. 2. Dünya Savaşı sırasında Türkiye’ye sığınan Alman mimarlar, sanatçılar ve profesörler, modern Türkiye’nin kurulmasında büyük katkıda bulunmuşlardır. Türk Alman ilişkilerini benzersiz kılan bir başka unsur da Almanya’yı yurt edinen 2.5 milyondan fazla Türk asıllı vatandaşın bulunması ve bunların yüz binlercesinin Alman vatandaşlığına geçmiş olmasıdır. Almanya ve Türkiye, dünyanın başka hiçbir ülkesi ile birbirleriyle olduğu kadar bağlantılı değildir.
Büromuz, Almanya’da ve Avrupa’da yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılar ile Türkiye’de yatırım yapmak isteyen, Almanya ve diğer yabancı ülke menşeili firmalara hizmet vermektedir. Bu hizmetin en yüksek kalitede sunulabilmesi amacıyla Türk-Alman ticari ve hukuki ilişkilerinde deneyimli Türk ve Alman avukatlarımız sizlere destek olmaktadır. Alman müvekkillerimiz ile Almanya’da yaşayan Türk müvekkillerimize davalarının Türkiye’de refakati olanağı sunulmakta, Almanya’daki Türk yatırımcılar ile Türkiye’deki Alman yatırımcılar için de yerinde ve kendi dillerinde danışmanlık sağlanmaktadır.
Türkiye ve Almanya arasında gerçekleşen Birleşme & Devralma, Sözleşmeler, Gayrimenkul ve İnşaat, İş Hukuku, Tahkim, Marka Tescili, Gümrük ve Dış Ticaret Hukuku alanlarındaki başarılı deneyimlerimiz yanında, bireylere de Türkiye ve Almanya’yı kapsayan Aile Hukuku, Miras Hukuku, Ceza Hukuku gibi temel hukuk meselelerinde ve Yabancı Mahkeme ve Tahkim Kararlarının Tanıma ve Tenfizi alanında hukuki hizmet sunmaktayız.
- Yurtdışında Yerleşik Tüzel Kişilerin Şube, İrtibat Bürosu, Temsilciliklerinin VERBİS’e Kaydı
- Almanya’da Yatırım
- Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı Programı
- İş Hukuku
- Türk-Alman Hukuku
- İcra ve İflas Hukuku, Kurumsal Şirketlerin İcra İşlerinin Yürütülmesi
- Yabancılar Hukuku, Yabancı Mahkeme ve Tahkim Kararlarının Tanınması ve Tenfizi
- Birleşme ve Devralmalar (M&A) ve Doğrudan Yabancı Yatırımlar
- Arabuluculuk ve Tahkim
- Enerji ve Maden Hukuku